16 lis 2020

Stjepan Kordek i Zagorski vodovod - suradnja duga 37 godina

Iznimno smo ponosni na našeg kolegu Stjepana Kordeka koji je na 60. obljetnici postojanja Zagorskog vodovoda održanoj 8.9.2020. u Tuheljskim Toplicama dobio Priznanje za dugogodišnju predanu suradnju, znanje i zalaganje te izniman doprinos razvoju vodnog gospodarstva Zagorja kao temelja kvalitetnog života ljudi i razvoja društva.

Zagorski vodovod i Stjepana Kordeka veže suradnja duga 37 godina, a to je i ovjekovječeno na svečanosti u Tuheljskim Toplicama. U nazočnosti brojnih uglednika još je jedanput istaknut značaj Stjepana Kordeka i Instituta IGH na razvoju ove tvrtke. Tom prigodom izdana je i monografija Zagorskog vodovoda, a posebno mjesto u njoj zauzeo je i kolega Kordek, kao i Institut IGH zbog doprinosa na razvoju velikog broja temeljnih objekta i cjevovoda vodoopskrbne mreže zagorskog kraja.

Kada bi danas netko iz Instituta IGH posjetio Zagorski vodovod zasigurno bi dobio pitanja poput: „Kak je Štef?“ ili „Pozdravite mi Štefa!“

Zagorski vodovod danas je jedan od najvećih Javnih isporučitelja vodnih usluga u Republici Hrvatskoj, u vlasništvu je 26 jedinica lokalne samouprave, bavi se djelatnošću javne vodoopskrbe i javne odvodnje, a djeluje na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Ima skoro 2.000 kilometara vodovodne mreže, više od 250 kilometara kanala odvodnje, 6 izvorišta, 65 vodosprema, te 99 hidro stanica i pumpnih postrojenja. Zagorski vodovod pitkom vodom opskrbljuje oko 90.000 stanovnika spojenih na više od 35.000 priključaka.

Stjepan Kordek je u 2019. godini proslavio 40. godišnjicu zaposlenja u Institutu IGH, gdje je proveo cijeli dosadašnji radni vijek. Na tome mu velika hvala i puno uspjeha u daljnjim godinama rada.

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left