IGH Povijest

VIŠE OD 70 GODINA STRUČNE POTPORE GRAĐEVINARSTVU
Počevši kao građevinski laboratorij davne 1949. godine, nakon 70 godina rasta i usavršavanja, Institut IGH predstavlja pokretačku snagu razvoja graditeljstva i vodeći građevinski institut u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Danas IGH zapošljava više od 500 inženjera u Hrvatskoj i inozemstvu, u podružnicama i na projektima.

Nema većeg infrastrukturnog projekta u Hrvatskoj na kojem IGH nije angažiran, budući da svojim sveobuhvatnim pristupom pokriva cjelokupni proces građevinske djelatnosti, od istraživanja, studija I pripreme planske dokumentacije, upravljanja projektima i savjetovanjima, terenskim istražnim radovima, projektiranja i revizije projekata, stručnog nadzora i kontrole kvalitete svih laboratorijskih usluga. Prisutni smo u svim bitnim tržišnim sektorima, počevši od cesta, željeznice i svih pomorskih i inženjerskih građevina, aerodroma, kompletne visokogradnje (uključujući turizam, komercijalne i stambene objekte te javnu i sportsku infrastrukturu), do hidrotehnike, zaštite okoliša, energetike i industrije.

Laboratoriji IGH djeluje na više lokacija u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Pula, Varaždin i Dubrovnik) te u inozemstvu (Kosovo, BiH, Gruzija). S oko 500 različitih ispitnih metoda akreditiranih sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025 i širokim spektrom ispitnih metoda u neakreditiranom području svi naši laboratoriji ispunjavaju zahtjeve osposobljenosti i čine veći dio svih laboratorija u Hrvatskoj akreditiranih u području građevinarstva.

O nama

Pokretač razvoja građevinarstva i vodeća konzultantsko inženjerska tvrtka u regiji.
IGH je tvrtka koju čini koncentracija znanja, što je čini vodećom projektantskom, konzultantskom i znanstvenom institucijom koja se bavi istraživanjem i razvojem u graditeljstvu. IGH-ovi laboratoriji akreditirani su za 500 metoda ispitivanja. Opremom i stručnim potencijalima na razini su vodećih europskih laboratorija. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju Institut spremno dočekuje – svaki certifikat IGH-ovih laboratorija važeći je bilo gdje u Europi.

Gotovo da nema niti jednog objekta, ceste, tunela ili mosta u Hrvatskoj za koji upravo IGH nije radio projektiranje ili nadzor, kontrolirao kvalitetu gradnje, izrađivao studije ili davao stručna mišljenja i vještačenja. Osim sudjelovanja u svim većim graditeljskim projektima u Hrvatskoj, IGH je snažno iskoračio i prema zemljama našega okružja; BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Albanija i Bugarska, sve do Gruzije, Rumunjske, Rusije i Ukrajine.
Misija
Profesionalnim i odgovornim pristupom te znanjem i inovacijama pravovremeno rješavati inženjerske izazove na zadovoljstvo naših klijenata.
Vizija
Biti jedna od vodećih inženjerskih tvrtki u regiji i šire, čiji su zaposlenici najbolji stručnjaci i zadovoljni suvlasnici, koji inovativnim inženjerskim rješenjima svakodnevno unapređuju kvalitetu okoliša i života ljudi.

TIMELINE

O nama

Laboratorij građevinarstva Zagreb

Osnivamo prvi građevinski laboratorij u regiji.
1949.

Znanstvena ustanova

Institut IGH dobiva status znanstvene ustanove.
1962.

Dioničko društvo

IGH privatiziran i počinje poslovati kao dioničko društvo.
1995.

Izlazak na burzu

Dionice IGH uvrštene u Kotaciju Zagrebačke burze
2003.

Kapitalna ulaganja

Otvoren novi laboratorij u Zagrebu.
2004.

Recesija

Završava "zlatno doba" izgradnje hrvatskih autocesta i počinje razdoblje gospodarske recesije.
2008.

Restrukturiranje i novo vlasništvo

Restrukturiranje u dogovoru s vjerovnicima i preustroj IGH.
2013.

Operativno restrukturiranje

Fokus na profitabilnost poslovanja i održive temeljne djelatnosti.
2015.

Internacionalizacija

Otvaranje novih inozemnih tržišta (Rusija, Gruzija, centralna Europa).
2017.

Širenje djelatnosti

Osnaživanje novih tržišnih sektora i jačanje pozicije lidera kroz provedbu Strategije Razvoja za period 2018. - 2022.
2018. - 2022.
magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left