Zemlja: Hrvatska
Trajanje: 2008 / 2011
Vrijednost: 220 mil EUR

Arena Centar

Arena centar nalazi se svega desetak minuta od samog centra grada Zagreba, radi se o vrhunski dizajniranom kompleksu bogatim različitim sadržajima. Riječ je o trgovačko - zabavnom centru koji se rasprostire na 4000 kvadratnih metara i cijeli je projektiran na četiri etaže. Centar se nalazi odmah do velebne Arene Zagreb koja je redovito puna zahvaljujući raznim umjetničkim i sportskim manifestacijama, a zbog sličnog dizajna, obje se građevine savršeno uklapaju i nadopunjuju. IGh je pružio usluge tehničkog nadzora i kontrole troškova za vrijeme izgradnje centra.
Kompleks se prostire napovršini od 175 000 kvadratnih metara raznih trgovačkih, sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja. Dizajn Arena centra rezultat je spoja suradnje domaćih i inozemnih arhitekata UPI-2M i Design International. Arena sadržava 10 velihih trgovina, 200 mailih i srednjih trgovina inozemnih i domaćih tvrtki, hipermarket od oko 10 000 kvadratnih metara, CineStar mltipleks kina sa 9 projekcijskih dvorana, mnogo zabavnih sadržaja te garažu s više od 3000 parkirnih mjesta. Između sportske dvorane Arene zagren i Centra nalazi se trg sa kafićima, restoranima, fontanama i zelenim površinama.
Sama građevina nepravilnog je tlocrtnog oblikapovršine cca 66 000 m2 sa najisturenijim dimenzijama 330 x 230 m i visine 21,8 m. Projektirana je na 4 etaže ukupne bruto razvijene površine od cca 193 000 m2. Objekt je podijeljen na 11 dilatacija. 7 dilatacija čini prednapeta armirano-betonska montažna konstrukcija, a ostale 4 dilatacije su monolitna naknadno prednapeta armirano-betonska konstrukcija.

similar projects

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left