26 lip 2020

Institutu IGH dodijeljena tri nova ugovora za nadzor nad izgradnjom i rekonstrukcijom prometnica ukupne vrijednosti preko 12 milijuna kuna

Institutu IGH su nakon provedenih postupaka javne nabave dodijeljena tri nova ugovora s Hrvatskim cestama Institut IGH za usluge nadzora izgradnje i rekonstrukcije trijeu prometnih pravaca ukupne vrijednosti koko 12,3 milijuna kuna.

Riječ je o kompletnom nadzoru nad izgradnjom brze ceste duljine nešto više od 6 kilometara kroz Karlovac u smjeru Splita kojom će se poboljšati prometna sigurnost i kapacitet, naročito u vrijeme pojačanog ljetnog prometa. Dodatno, nova cesta u potpunosti će zaobići Turanj, naselje koje je dosad bilo izrazito prometno opterećeno, te će se spojiti na već izgrađeni most Korana. Kao što je već spomenuto, IGH će zajedno s partnerom obavljati nadzor nad izgradnjom, a vrijednost ugovorenih poslova za tvrtku iznosi 4,606.992,00.

Drugi ugovor također je za kompletan nadzor nad igradnjom 3,2 kilometara duge obilaznice Belog Manastira,čime će se kvalitetnije riješiti smanjenje prometa, naročito tranzitnog, kroz sami centar Belog Manastira. Ovo je iznimno bitno jer se očekuje da će se daljnjom izgradnjom autoceste koridora Vc upravo tranzitni promet dodatno naglasiti. Vrijednost ugovorenih poslova za IGH iznosi 3,379.990,00Rok za završetak radova je 22 mjeseca od uvođenja u posao.

I u konačnici, treći ugovor obuhvaća nadzor nad rekonstrukcijom nove kolničke konstrukcije državne ceste state road između naselja Normanci i Općine Petrijevci ukupne duljine nešto više od 17 kilometara. Posebna zanimljivost u projektu jest predviđena izgradnja 14 kilometara novih biciklističkih staza uz rekonstrukciju i dogradnju 9 kilometara pješačkih staza. Rok za izgradnju je 24 mjeseca, a IGH će provoditi kompletan nadzor, dok vrijednost ugovorenih poslova za tvrtku iznosi 4,300.020,00.

DOdatno, nedavno smo potpisali ugovor za nadzor i kontrolu kvalitete sanacije Krčkog mosta vrijednog nešto više od Krk Bridge worth just over 1,000.000,00 million HRK.

IGH trenutačno ima oko 1000 aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Također, tijekom prošle i ove godine IGH je zaposlio više od 100 novih kolega, čime je nadišao brojku od 500 zaposlenih, a u narednom razdoblju planira i nova zapošljavanja.

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left