21 lis 2021

IGH-u priznanje za suradnju dugu pola stoljeća

Povodom obilježavanja velike 50. obljetnice Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu (FGAG), Institut IGH, d.d. dobio je priznanje za doprinos razvoju Fakulteta. Povijest IGH-a i svih većih građevinskih fakulteta isprepletena je na toliko razina suradnje, pa čak u jednom trenutku naše povijesti smo svi bili i zajednička organizacija.

IGH je osnovan 1949. godine, a svoj prvi regionalni centar u Splitu otvorio je već 1959., prije gotovo 63 godine. Od osnutka FGAG-a u Splitu, očekivana bliska suradnja bila je i ostvarena. Čak i nakon formalnog razdvajanja, izvrsna veza se nastavila. Možemo reći da je današnja suradnja više usmjerena na projekte, znanstvena istraživanja, mogućnosti zapošljavanja i obrazovanje.

Potvrda te tvrdnje je zajednički rad na projektiranju autoceste A1, kao rezultat partnerskih aktivnosti IGH i FGAG-a. U novije vrijeme, to je partnerstvo najbolje bilo vidljivo tijekom provedbe projekta INFRA između projektnog tima Fakulteta i nadzornih inženjera IGH. Projekt je uključivao rekonstrukciju i dogradnju objekata samog fakulteta u vrijednosti od 85 milijuna kuna. Sve to samo potvrđuje veliku sinergiju koja postoji danas i koja će se u budućnosti nastaviti.

U ime Instituta IGH d.d., ovo iznimno priznanje primila je naša članica Uprave, Vedrana Tudor.

[custom_gallery ids="9693, 9691, 9695"]

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left