08 ruj 2021

Dodjela godišnjih nagrada povodom Dana Hrvatskih voda 2021 – priznanje za djelatnicu IGH

Da budućnost ostaje u rukama mladih, česta je izreka. Još je bolje kada je ona potkrijepljena jednim priznanjem.

Ovim putem s ponosom čestitamo našoj Marti Mariji Bilić na uručenoj nagradi za najbolji diplomski rad iz područja hidrotehnike. Dodjela nagrada odvila se u sklopu programa Okrugli stol „Vode – pogled u budućnost“, koji je održan kao hrvatski doprinos Konferenciji o budućnosti Europe. Također, tada se obilježila 145. godina organiziranog upravljanja vodama u RH i Dan Hrvatskih voda.

Nagrade je, na ovaj prigodni dan uručio mr. sc. Zoran Đuroković, Generalni direktor Hrvatskih voda.

Naslov Martinog rada je: “Procjena opasnosti od složenih poplava u centru grada Rijeke uslijed kombiniranog djelovanja mora i rijeka.“

Cilj je bio izraditi procjenu opasnosti od složenih poplava u centru grada Rijeke uslijed kombiniranog djelovanja mora i rijeke putem izrade karata opasnosti od složenih poplava. Karte su izrađene za tri poplavna scenarija (visoka, srednja i niska vjerojatnost pojavljivanja) i jedan ekstremni događaj. Za izradu karata napravljen je model terena u GIS okruženju, dok su hidraulički proračuni rađeni u HEC-RAS programu. Rezultat proračuna su simulacije poplava za sve poplavne scenarije. Iz istih su na kraju napravljene karte opasnosti od složenih poplava.

Marta je u Institut IGH, d.d. došla kao studentica prošle godine u regionalni centar Rijeka, a nakon uspješne suradnje, početkom ove godine postaje i zaposlenica.

Dragoj Marti još jednom čestitamo od srca i želimo puno uspjeha na poslovnom putu.

 

 

magnifiercrosschevron-downchevron-rightarrow-left