Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

O nama
 
Povijest
Vizija i misija
Organizacija
Sustav održivog razvoja
Ljudski potencijali
Godišnja izvješća
Odnosi s investitorima
Laboratorij za konstrukcije
Laboratorij za betonske konstrukcije unutar sektora IGH Institut akreditiran je od strane HAA i provodi pokusna opterećenja svih vrsta objekata i konstruktivnih elemenata u laboratoriju i na terenu. U sklopu ispitivanja na terenu, obavljaju se statička i dinamička ispitivanja građevina pokusnim opterećenjem i dinamičkim pobuđivanjem konstrukcije (mostovi svih tipova, čelične, drvene i armiranobetonske konstrukcije). Osim samih statičkih i dinamičkih ispitivanja u Laboratoriju se provode mjerenja naprezanja u betonu i čeliku kao i trajno praćenje ponašanja konstrukcija.
 

Voditelj laboratorija:  Dragutin Šporec, dipl.ing.građ.

Telefon: +385 1 6125831

Mobitel:  +385 99 7086850

 

Neka od ispitivanja nosivosti koja se provode u laboratoriju za betonske konstrukcije:
  • ispitivanja nosivosti ošupljenih ploča
  • ispitivanja nosivosti svih vrsta zidova, opečnih nadvoja i gredica
  • ispitivanja nosivosti zaštitnih ograda za buku i vjetar
  • ispitivanja nosivosti drvenih lameliranih konstruktivnih elemenata.
Laboratorij raspolaže sofisticiranom opremom za mjerenje sile, pomaka, naprezanja, vibracija kao i suvremenom opremom za prikupljanje podataka i njihovu obradu.
 
Osnovna djelatnost Laboratorija za čelične konstrukcije je ispitivanje različitih mehaničkih, fizikalno-kemijskih i tehnoloških svojstava metalnih materijala i proizvoda od metala koji se koriste u graditeljstvu. Čelik za armiranje, užad za prenapinjanje, mreže za armiranje, čelični profili, geotehnička sidra, rešetkasti čelični nosači, mreže za zaštitu od odrona, elementi za spajanje, samo su neki u nizu metalnih proizvoda čija se kvaliteta materijala provjerava ispitivanjem u ovom laboratoriju.
 
Laboratorij je opremljen suvremenom računalom upravljanom opremom za ispitivanje i ima stručno osoblje s dugogodišnjim iskustvom u ostvarivanju visoke kvalitete usluga brojnim gospodarskim subjektima posebice u području graditeljstva. Gotovo da nema građevine u Hrvatskoj - od mostova preko tunela do auto-cesta - koja ovdje nije prošla provjeru kvalitete ugrađenih materijala, zavarenih spojeva i zaštite od korozije. Atraktivna čelična konstrukcija kupole na rukometnoj dvorani Višnjik u Zadru samo je jedna u nizu čeličnih konstrukcija na kojoj su radili stručnjaci ovog laboratorija.
 
Znanje i stručni rad Laboratorija za konstrukcije ugrađeni u sve naše mostove, vijadukte, nadvožnjake i zgrade.
 

 

     

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.