Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

O nama
 
Povijest
Vizija i misija
Organizacija
Sustav održivog razvoja
Ljudski potencijali
Godišnja izvješća
Odnosi s investitorima
Laboratorij za materijale
Odabir optimalnog materijala vezan je uz vrstu građevine i njezinu namjenu, stoga je vrlo važno poznavati svojstva materijala te odabrati onaj koji zadovoljava uvjete nosivosti i uporabljivosti.
 

Voditelj laboratorija: Tomislav Jelavić, dipl.ing.građ.

Telefon: +385 1 6125129

Mobitel: +385 98 9844202

 

Djelatnost laboratorija vezana je uz ispitivanja i znanstvena istraživanja cementa, vapna, morta, kemijskih i mineralnih dodataka cementu i betonu, svježeg i očvrslog betona, betona u konstrukcijama, materijala za zaštitu i popravak betonskih konstrukcija, betonskih prefabrikata (blokova, ploča rubnjaka), zidnih elemenata i keramike. Za ispitivanje tih najznačajnijih svojstava građevnih materijala, Laboratorij je akreditiran od strane HAA.
 
 
 
Laboratoriji se bave i naknadnim dokazivanjem kvalitete betona ukoliko postoji sumnja u kvalitetu izvedenih građevina ili ako je potrebno utvrditi stanje postojeće a već dotrajale konstrukcije. Stručnjaci ovog laboratorija su radili na najvećim projektima poput  Krčkog mosta, gotovo na svim objektima - nadvožnjacima  i vijaduktima prometne mreže Republike Hrvatske, te na sanaciji industrijskih dimnjaka (200 m) u postrojenjima za rafinerije, petrokemijske industrije te termoelektranama.
 
Pored ispitivanja komercijalnih građevnih materijala laboratorij se bavi i ispitivanjem različitih prirodnih i otpadnih materijala, nusprodukata iz proizvodnje drugih grana industrije i iznalaženjem mogućnosti njihovog zbrinjavanja i primjene u graditeljstvu i proizvodnji novih materijala, kao i istraživanja sa ciljem povećanja trajnosti betonskih konstrukcija. Ova istraživačka djelatnost omogućila je laboratoriju sudjelovanje u brojnim znanstvenim domaćim i europskim projektima.
     

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.