Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

O nama
 
Povijest
Vizija i misija
Organizacija
Sustav održivog razvoja
Ljudski potencijali
Godišnja izvješća
Odnosi s investitorima
Odjel za tehnologiju i kvalitetu konstrukcija
Projektiranje ubrajamo u jednu od osnovnih djelatnosti Instituta IGH.
 

U svim kompleksnim projektima, uključujući projekte visokogradnje, niskogradnje, industrijskih i inženjerskih objekata susrećemo pojam konstrukcija, u fazi gradnje i konačnici. 

Odjel za konstrukcije razrađuje idejna rješenja te oplatne nacrte i statički proračun za idejne i glavne projekte, kako izravno za tržište tako i za potrebe konstrukterskog  projektiranja Instituta IGH.
 
Odjel također razrađuje izvedbene projekte s nacrtima armature, kabela, izvedbenih detalja, razrađuje i projektira radioničke nacrte čeličnih konstrukcija (npr. željezara u Sisku- unutrašnjost izvedene hale ili detalj radioničke dokumentacije - hala u željezari  Sisak).
 
U Odjelu za konstrukcije surađujemo na odabiru detalja i nosivih sustava u kompleksnim projektima, kakvi su, primjerice, velika stambena naselja i zgrade s podzemnim etažama (npr. buduće novo naselje Bundek - 3D kompjuterski model ili  detalj oslanjanja  privremenih čeličnih stupova  na podzemnim etažama građevine Cvjetni Trg - kompjuterski model). Također sudjelujemo u konstrukterskom dijelu na projektima cestovne i željezničke infrastrukture. (potporni zidovi visine i do 20m na dionici AC Ravča –Ploče  ili projekt nadstrešnice na kolodvoru u Vinkovcima).
 
Značajno je sudjelovanje Odjela i u konstrukterskim zadaćama  na hidrotehničkim projektima (npr. vodosprema Zabok - kompjuterski model) te u arhitektonsko – konstrukterskom projektiranju posebnih javnih objekata kao što su bazeni i stadioni (npr. toranj za skokove na bazenu u Rijeci - vizualizacija i projekt stadiona u Imotskom - vizualizacija).
 
Surađujemo u projektima  i kroz projektni nadzor na energetskim i telekomunikacijskim objektima (npr. energentsko postrojenje u Rijeci, Urinj - 3D raspored nosivih elemenata, Urinj-Rijeka izvedeno postrojenje  i antentski stupovi Mali Lošinj -  3D elementi).
 
U Odjelu se također optimiziraju detalji konstrukcija kroz provjere na složenim računskim programima (sofistik, staad, scia, tekla) te sudjeluje u istraživačkom radu.
 
 
     

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.