Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

O nama
 
Povijest
Vizija i misija
Organizacija
Sustav održivog razvoja
Ljudski potencijali
Godišnja izvješća
Odnosi s investitorima
Laboratorij za materijale i konstrukcije - RC Osijek
 

             Laboratoriji za materijale i konstrukcije - RC Osijek akreditirani su za 57 različitih metoda ispitivanja u skladu s HRN EN ISO/IEC 17025, čime pokrivaju gotove sve aspekte građevinske struke. Bave se ispitivanjima agregata, svježeg i očvrslog betona, betonskih i opekarskih proizvoda, naknadnim ispitivanjima, cestograđevnom geomehanikom, ispitivanjima asfalta te geomehaničkim ispitivanjima. Kontinuirano se provode certifikacije svih proizvođača agregata, betona, betonskih i opekarskih proizvoda u regiji te Srbiji i BiH. 

            Djelatnici Laboratorija za materijale i konstrukcije - RC Osijek kontinuirano sudjeluju u ispitivanjima, savjetovanjima i istraživanjima na svim najvećim i najvažnijim projektima u Slavoniji i Baranji, ali i u cijeloj Hrvatskoj te Srbiji, BiH, Kosovu, Albaniji, i dr.

U sklopu Laboratoriji za materijale i konstrukcije - RC Osijek se nalaze tri laboratorija:

Laboratorij za materijale je akreditiran za 23 metode ispitivanja, koje obuhvaćaju fizičko-mehanička svojstava svježeg i očvrslog betona, opekarske proizvode i betonske prefabrikate, projektiranje sastava betona kroz prethodna ispitivanja i  istraživanja te naknadna utvrđivanja kvalitete ugrađenog betona razornim i nerazornim metodama. Uz to, raspolažu velikim iskustvom u istražnim radnjama te izradi sanacijskih programa i nadzorom prilikom izvođenja istih.

Geotehnički laboratorij je akreditiran za 11 metoda ispitivanja fizikalnih i mehaničkih svojstava poremećenih i neporemećenih uzoraka tla. Ispitivanja se izvode prema normama ASTM, BS i HRN.

Laboratorij za prometnice je akreditiran za 23 metode ispitivanja. U laboratoriju se obavljaju ispitivanja kvalitete zemljanih i kamenih materijala za nevezane mješavine ili mješavine stabilizirane hidrauličnim, odnosno bitumenskim vezivima, namijenjene za izradu donjih nosivih slojeva kolničkih konstrukcija, ispitivanja tehničkih svojstava agregata, prirodnog, industrijskog i recikliranog, kao sastavnog materijala za izradu asfaltnih i betonskih mješavina te ispitivanja značajki  asfaltnih mješavina. 

     

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.