Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

 

Predsjednik Uprave Instituta IGH d.d. Ivan Paladina gostovao je na središnjem panelu Dana slovenskog turizma održanog od 11.-13. listopada 2016.g. u Radencima, Slovenija, na temu »Era kreativnog razmišljanja u slovenskom turizmu«.

 

Panel je vodila Miša Novak, vodeća stručnjakinja slovenskog turizma, a pored g. Paladina, sudjelovali su i Zdravko Počivalšek (ministar gospodarstva i turizma Slovenije), Peter Vesenjak (direktor Hosting d.o.o. i poznati slovenski konzultant u turizmu), Miroslav Dragičević (senior partner u Horwath & Horwath consulting Zagreb), Marco Steinberg (osnivač Snowcone & Haystack, Helsinki, vrhunski business inovator i kreativni mislilac), koji je kao ključni govornik i otvorio panel, zatim Gregor Jamnik (direktor Hotela BestWestern Slon Ljubljana i predsjednik Udruženja hotelijera u Turističkoj komori Slovenije) te Iztok Podkrižnik (direktor i vlasnik inovativnog glamping resorta Charming Slovenia).

 

Skup je  otvorio slovenski premijer dr. Miro Cerar, a cilj Panela bio je provjeriti aktualne izazove slovenskog turizma, potražiti odgovore na pitanja u kakvoj je kondiciji slovenski turistički sektor i koje su ključne točke proboja u novom strateškom periodu, s obzirom da Slovenija kreće u kreiranje strategije razvoja turizma za sljedeće petogodišnje razdoblje.

 

Uprava društva Institut IGH d.d., na čelu s Ivanom Paladina kao glavnim kreatorom promjena, suvereno vodi IGH u smjeru stvaranja vodećeg regionalnog konzultantskog poduzeća za projektiranje, inženjering i upravljanje projektima. Impozantna baza znanja i razvoj tvrtke s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom nadograđuje se orijentiranjem poslovanja na tržište te oblikovanjem nove ponude, prilagođene suvremenim trendovima u graditeljskoj industriji.

 

Sve značajniji dio poslovanja IGH razvija se zahvaljujući brzorastućem turističkom segmentu tržišta, budući da društvo sudjeluje u najvećim domaćim investicijskim projektima u turizmu. Pored toga, IGH je kreativni voditelj najveće investicije u hrvatskom turizmu - projekta Kupari, prvog istinski luksuznog resorta u Hrvatskoj.

 

Zajedno s panelistima, Paladina je raspravljao kako kreativnim razmišljanjem učinkovitije razvijati turizam. Iako je slovenski turizam bitno različit od hrvatskog, jer većina objekata u Sloveniji radi 12 mjeseci u godini te se osnovna ponuda razvija u smjeru zelene destinacije koja propagira zdrav život, zaključak panela sigurno se može primijeniti i na hrvatski turizam:

 

Bez novih investicija turistička destinacije ne može napredovati i bez hrabrih i inovativnih projekata turizam ne može rasti. Globalno tržište se rapidno razvija i nužno je detektirati glavne potencijale daljnjeg rasta, stvoriti okolinu poželjnu novim investitorima u smislu zakonodavne regulative te promovirati destinaciju i potencijalne projekte svjetskom investitorskom tržištu.   

 

Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Foto galerija
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.