Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Institut IGH d.d. objavio brošuru „EU fondovi i infrastrukturni projekti“
Institut IGH d.d. dobio akreditaciju za obavljanje znanstvene djelatnosti
Arhiva aktualnosti
 

 

Predsjednik Uprave Instituta IGH d.d. Ivan Paladina gostovao je na središnjem panelu Dana slovenskog turizma održanog od 11.-13. listopada 2016.g. u Radencima, Slovenija, na temu »Era kreativnog razmišljanja u slovenskom turizmu«.

 

Panel je vodila Miša Novak, vodeća stručnjakinja slovenskog turizma, a pored g. Paladina, sudjelovali su i Zdravko Počivalšek (ministar gospodarstva i turizma Slovenije), Peter Vesenjak (direktor Hosting d.o.o. i poznati slovenski konzultant u turizmu), Miroslav Dragičević (senior partner u Horwath & Horwath consulting Zagreb), Marco Steinberg (osnivač Snowcone & Haystack, Helsinki, vrhunski business inovator i kreativni mislilac), koji je kao ključni govornik i otvorio panel, zatim Gregor Jamnik (direktor Hotela BestWestern Slon Ljubljana i predsjednik Udruženja hotelijera u Turističkoj komori Slovenije) te Iztok Podkrižnik (direktor i vlasnik inovativnog glamping resorta Charming Slovenia).

 

Skup je  otvorio slovenski premijer dr. Miro Cerar, a cilj Panela bio je provjeriti aktualne izazove slovenskog turizma, potražiti odgovore na pitanja u kakvoj je kondiciji slovenski turistički sektor i koje su ključne točke proboja u novom strateškom periodu, s obzirom da Slovenija kreće u kreiranje strategije razvoja turizma za sljedeće petogodišnje razdoblje.

 

Uprava društva Institut IGH d.d., na čelu s Ivanom Paladina kao glavnim kreatorom promjena, suvereno vodi IGH u smjeru stvaranja vodećeg regionalnog konzultantskog poduzeća za projektiranje, inženjering i upravljanje projektima. Impozantna baza znanja i razvoj tvrtke s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom nadograđuje se orijentiranjem poslovanja na tržište te oblikovanjem nove ponude, prilagođene suvremenim trendovima u graditeljskoj industriji.

 

Sve značajniji dio poslovanja IGH razvija se zahvaljujući brzorastućem turističkom segmentu tržišta, budući da društvo sudjeluje u najvećim domaćim investicijskim projektima u turizmu. Pored toga, IGH je kreativni voditelj najveće investicije u hrvatskom turizmu - projekta Kupari, prvog istinski luksuznog resorta u Hrvatskoj.

 

Zajedno s panelistima, Paladina je raspravljao kako kreativnim razmišljanjem učinkovitije razvijati turizam. Iako je slovenski turizam bitno različit od hrvatskog, jer većina objekata u Sloveniji radi 12 mjeseci u godini te se osnovna ponuda razvija u smjeru zelene destinacije koja propagira zdrav život, zaključak panela sigurno se može primijeniti i na hrvatski turizam:

 

Bez novih investicija turistička destinacije ne može napredovati i bez hrabrih i inovativnih projekata turizam ne može rasti. Globalno tržište se rapidno razvija i nužno je detektirati glavne potencijale daljnjeg rasta, stvoriti okolinu poželjnu novim investitorima u smislu zakonodavne regulative te promovirati destinaciju i potencijalne projekte svjetskom investitorskom tržištu.   

 

Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Foto galerija
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.