Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

 

Danas je na Zagrebačkoj burzi potpisan Ugovor o uvrštenju redovnih dionica Instituta građevinarstva Hrvatske d.d. (IGH) u prvu kotaciju Zagrebačke burze. Od 5. rujna ove godine na službenom tržištu burze počinje se trgovati sa 158.580 redovnih dionica IGH. Do sada su dionice IGH bile uvrštene u kotaciju Javnih dioničkih društava u kojoj su, gledano po ostvarenim prosječnim dnevnim prometima, bile jedne od najatraktivnijih burzovnih dionica.
 
Prilikom potpisivanja Ugovora Jure Radić, direktor IGH, predstavio je tvrtku i razvojne planove investitorima i novinarima. IGH se nalazi u snažnom  razvojnom ciklusu koji bi trebao omogućiti da postane vodeća europska projektno-inženjerska kuća utemeljena na golemim vlastitim kapacitetima u istraživanju i razvoju. Osim što će djelovati na području građevinski najpropulzivnijih regija Istočne Europe, razvojni plan uključuje i snažniji iskorak u zemlje u okružju (BiH, Srbija, Kosovo, Albanija i Bugarska) gdje u narednih nekoliko godina planiraju otvoriti desetak većih poslovnih centara i laboratorija. IGH-u su zanimljiva i udaljenija tržišta poput Rusije i Zajednica nacionalnih država, zemalja Sjeverne Afrike i Bliskog istoka u kojima također  namjeravaju napraviti značajniji iskorak s poslovima projektiranja.
 
Cilj je u narednom petogodišnjom razdoblju zaposliti 500-tinjak novih  visokoobrazovanih djelatnika, čime bi se obrazovna i stručna struktura poboljšala u korist inženjerskog i stručnog kadra koji bi trebali činiti 75% zaposlenika.
 
U planu je i reorganizacija poslovanja u tri poslovne i organizacijske cjeline: IGH Institut, IGH Projekt i IGH Invest. Razvoj poslovanja kompanija vidi kroz uravnoteženi rast u sva tri područja, s tim da se najveći izazovi očekuju na području projektiranja niskogradnje i visokogradnje (IGH Projekt), te na području investiranja u razvoj građevinskih projekata za tržište (IGH Invest).
 
Očekivani građevinski zamah na tržištima na kojima je IGH već prisutan ili će to biti u skoroj budućnosti, u tvrtki spremno dočekuju. Na temelju dosadašnjih referenci uvjereni su  da IGH danas predstavlja jedinstvenu investicijsku priču utemeljenu na razvijanju i komercijalizaciji znanja u istraživanju i razvoju, projektiranju i nadzoru, te investiranju u perspektivne i velike građevinske projekte.
 
Potpisivanje Ugovora sa Zagrebačkom burzom, kao i predstavljanje razvojnih planova investitorima, predstavlja značajan novi korak u nastupu IGH na domaćem tržištu kapitala. Direktor IGH Jure Radić tim je povodom izjavio: „Najviša kotacija burze postavlja pred nas zahtjevnije kriterije u pogledu jasnije i otvorenije komunikacije s postojećim i novim investitorima o našim planovima i izazovima, kao i o ostvarenim postignućima. Vjerujemo da IGH-u predstoji dinamično razdoblje koje će donijeti niz promjena i omogućiti da kompanija raste i postane istinski lider u svojem području na mnogo širem tržištu od hrvatskog. S obzirom na ambiciozne planove koje smo sebi postavili vjerujemo da će povećana transparentnost našeg djelovanja koju zahtjeva 1. kotacija doprinijeti većem povjerenju i interesu investitora za našu dionicu, što će kompaniji omogućiti financiranje razvoja putem tržišta kapitala ukoliko joj to bude trebalo. Vjerujemo da je danas napravljen prvi i pravi korak u tom smjeru“.
 

Savjetnik IGH-u i agent uvrštenja je Interkapital vrijednosni papiri d.o.o., investicijsko društvo iz Zagreba.

IGH d.d. uvrštenje u Službeno tržište Zagrebačke burze.
Foto galerija
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.