Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

 

U okviru rada SPIN Projekta od 07.05.2012 do 11.05.2012. održan je sastanak u Zagrebu.
 
Cilj projekta je uspostava mreže suradnje eksperata iz Europe i Afrike, iz područja građevinarstva, širenjem znanja i iskustava iz tehnologije cementne industrije i tehnologije proizvodnje i primjene betona. Na sastanku su bili prisutni predstavnici BAM-a – Federal Institute for Materials Reserach and testing, Berlin, Germany, Eindhoven Technical University (TUE), Eindhoven, Nethetlands, Department of Geologisal Survey and Mines (DGSM), Entebbe, Uganda, University of Witwatersrand (WITS), Johannesburg, South Africa i Eduardo Modlane University (EMM) Maputo, Mosambique.
Projekt je u potpunosti financiran od strane EC (Europske komisije) i upravljan od strane  ACP (Afričke, Karipske i Pacifičke grupe zemalja) pod ACP Programom Znanosti i Tehnologije.
 
Prvog dana sastanka, koji je održan u prostorijama Instituta IGH u Zagrebu, obrađene su teme rada samoga projekta, izvršena je predaja radova i dogovori oko izrade priručnika, financiranja projekta, zaključci sa zadnjeg sastanka, planiranje sljedećeg sastanaka, postavljeni su zadaci i ciljevi, priprema za završnu konferenciju u Južnoafričkoj Republici 2013, te druženje sudionika projekta. Nakon formalnog i radnog dijela sastanka gosti su obišli sve naše laboratorije (Laboratorij za materijale, konstrukcije, geotehnički laboratorij, hidrotehnički, cestograđevni i laboratorij građevinske fizike).
U ime organizacijskog odbora ovog sastanka, želimo izraziti zahvalnost svim djelatnicima laboratorija, a posebno predstavnicima laboratorija koji su nas i proveli kroz laboratorije na prezentaciji onoga što Institut IGH, Institut za materijale i konstrukcije ima, a to su stručni ljudi i odlično opremljeni laboratoriji.
 
Drugi dan sastanka proveli smo na Građevinskom fakultetu gdje su održane prezentacije naših djelatnika Donke Wurth, Marije Đuroković, Azre Balagije, Dalibora Sekulića i Hrvoja Sironića, te djelatnika Zavoda za materijale Marijane Serdar, Marije Jelčić Rukavina, Ane Baričević, Ivana Gabrijela, Bojana Milanovića i Nenada Bjelića na kojima su prikazana naša dostignuća na znanstvenom području djelovanja. Na fakultetu je također organiziran obilazak laboratorija, i to Laboratorija za gradiva i Laboratorija za tehničku mehaniku.
 
Treći dan smo bili na stručnoj ekskurziji, koja je obuhvatila gradilišta tvrtke Hidroelektra-niskogradnja, tunel Burlica, Križišće, zatim smo obišli betonaru i gradilište tvrtke Viadukt na Čvoru Križišće (Viadukt Sv. Trojica, Terre Armee, potporni zid od armiranog tla).
Nakon toga smo bili u obilasku Krčkog mosta, gdje nas je dočekao inženjer Sanjin - Velebit Pešut iz ARZ-a. Kolega Pešut nam je pripremio prezentaciju i materijale o tehnologiji izgradnje krčkog mosta te o provedenoj sanaciji. Također smo posjetili galeriju unutar luka mosta. Gosti su bili oduševljeni informacijama o tehnologiji građenja mosta i provedenoj sanaciji te su bili impresionirani hrabrošću projektanata i izvođača da izgrade armirano-betonski most u tako agresivnom okolišu, a s tako malim zaštitnim slojem betona.
Nakon toga smo bili u posjeti gradilišta proširenja terminala Luke Brajdica gdje nas je vodio nadzorni inženjer Matej Zupčić.
 
Da ne ostane sve u temi betona, otišli smo na ručak u Opatiju gdje je goste oduševila arhitektura i ljepota krajolika.
 
Upravo teku pripreme, izrada radova i prezentacija za sljedeći sastanak SPIN projekta koji će se održati od 01.07.2012 – 07.07.2012. u Dar-es-Salaam-u u Tanzaniji.
 
Zagreb 15.05.2012.                                           Renato Rajzer, mag.ing.geoing.
SPIN - sastanak u Zagrebu
Foto galerija
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.