Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

 

ZAGREB, 17. prosinca 2010. _ „Kriza je ostavila negativan utjecaj na graditeljstvo. Stvoren je duh, stanje u kojem se misli da se iz krize može izaći neradom, to nije moguće. Jedini način da se izađe iz krize je da se radi i gradi. A nema nijedne vrste poduzetništva, rada i stvaranja koja će pokrenuti zemlju naprijed ako se ne bude gradilo. Nema industrije ako ne sagradimo tvornice, nema energetike ako ne sagradimo energetska postrojenja,  nema nijedne djelatnosti čiji napredak nije vezan s preduvjetom da se gradi“, rekao je u petak direktor Instituta IGH Jure Radić na tradicionalnom Božićnom druženju hrvatskih graditelja u IGH.
 
„Opstali smo bez obzira na krizu, čvrsti na nogama, spremni da i dalje gradimo“, dodao je prognozirajući i godinu koja dolazi: „Kad konstatiramo da je iza nas teška godina, usudit ću se reći i ovo _ pred nama je kolegice i kolege još teža godina, duboko sam u to uvjeren i to zbog toga što nismo napravili projekte za ono što bi sutra trebalo graditi“.  
 
Hrvatska nema budućnosti ako ne počne graditi energetski sustav, smatra Radić koji je ovom prigodom najavio da se  IGH sprema za investiciju u jednu termoelektranu, sam ili s partnerima.
 
Direktor IGH žali što ove godine nije uspio zaposliti nijednog inženjera jer nisu imali gdje raditi te se nada da će ponovo doći vrijeme zapošljavanja.
 
Podržat ćemo i sve akcije protiv korupcije, jer „nema boljeg rada od poštenog“, rekao je na kraju Radić pred brojnim okupljenim predstavnicima graditeljskog sektora.
Jure Radić: Iz krize ćemo izaći samo gradnjom i radom
Foto galerija
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.