Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

 

Potpisivanjem ugovora o preuzimanju udjela i strateškom partnerstvu na projektima Ban centar i Centar Bundek, Stipić Grupa, Institut IGH, Konstruktor Inženjering, Zagrebačka banka i Reinvest nastavljaju zajedničku realizaciju ovih dvaju stambeno-trgovačkih projekata, ukupne tržišne vrijednosti 150 milijuna eura. Riječ je o jednoj od najvećih investicija privatnog sektora u 2010. i 2011. godini čija će realizacija rezultirati otvaranjem više od 180 radnih mjesta.
 
U projekt Ban centar, stambeno-poslovni kompleks u neposrednoj blizini zagrebačkog Trga bana Jelačića,Stipić Grupa je ušla s 42,49 posto udjela. Tako sadašnju vlasničku strukturu Ban centra, 70 milijuna eura vrijednog stambeno-poslovnog centra, uz Stipić Grupu, čine INSTITUT IGH s 37,5 posto udjela, Zagrebačka banka s 15,01 posto udjela te tvrtka Reinvest s udjelom od pet posto udjela. Projektom će upravljati zajednička uprava koju čine predstavnik Stipić grupe i predstavnik INSTITUTA IGH. Stipić Grupa će preuzeti ulogu glavnog izvođača radova, dok će u nadležnosti IGH ostati projektiranje i nadzor nad gradnjom. Vlasničku strukturu Centra Bundek, 80 milijuna eura vrijednog stambeno-trgovačkog centra na zagrebačkom Bundeku čine INSTITUT IGH i Konstruktor-Inženjering sa po 40 posto te Stipić Grupa sa 20 posto udjela.
 
 
U tijeku je restrukturiranje i dorada koncepata obaju projekata, koja uključuje i reviziju prvotno prezentiranih cijena četvornog metra po kojem će tržištu biti ponuđeni stambeni, poslovni i trgovački prostori. Investicije u oba projekta predstavljaju značajni doprinos revitalizaciji hrvatskog građevinskog sektora u izazovnim vremenima za ukupno gospodarstvo.
Novi partneri za uspješnu realizaciju Ban Centra i Centra Bundek
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.