Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

ZAGREB, 19.srpnja 2010. _ Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici novog Nadzornog odbora Instituta IGH pod predsjedanjem dr. Franje Gregurića ponovno je za novi petogodišnji mandat direktora IGH imenovan prof. dr. sc. Jure Radić.

 Jure Radić je rođen u Makarskoj 15. rujna 1953. godine. Redovni je sveučilišni profesor i dugogodišnji šef Katedre za mostove na zagrebačkom građevinskom fakultetu. Najplodniji je autor među hrvatskim graditeljima s više od pet stotina objavljenih znanstvenih i stručnih djela. Autor je mnogih graditeljskih projekata osobito mostova, aerodroma i industrijskih građevina. Kroz svoja znanstvena i stručna ostvarenja vrlo je prisutan u krugovima svjetskoga društva za mostove i konstrukcije. Dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih priznanja i odlikovanja.
 
Bio je potpredsjednik Vlade, ministar znanosti, ministar obnove i razvitka, saborski zastupnik te predsjednik saborskog odbora za pomorstvo, promet i veze.
 
Pod njegovim vodstvom IGH nastavlja svoj razvitak kao jedan od najvećih i najuglednijih europskih građevinskih instituta, a u aktualnom trenutku velike gospodarske krize, osobito zahvaljujući orijentaciji prema inozemstvu, pozitivno posluje. 
 
Uoči sjednice Nadzornog odbora održana je i Skupština dioničara koja je prihvatila prijedlog kojim se direktor Jure Radić i njegovi suradnici odriču svog djela dividende u iznosu od 2,5 milijuna kuna, kao i prijedlog da se ove godine ne isplaćuje dividenda dioničarima.  
 
Ušteđeni novac u iznosu od 7,5 milijuna kuna trebao bi pomoći očuvanju radnih mjesta i školovanju najboljih u IGH-u.  
Radićevo odustajanje od nagrade i dividende analitičari smatraju dobrim potezom koji će tvrtki koju vodi omogućiti lakši prolazak kroz krizu koja je uzdrmala i građevinski sektor.

 

Jure Radić još pet godina na čelu IGH
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.