Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

ZAGREB, 7. svibnja 2010. _ Tridesetak direktora europskih instituta, članica FEHRL-a, te direktori instituta iz Amerike, Izraela i Južnoafričke Republike, okupili su se  u četvrtak i petak na dvodnevnom susretu u Institutu IGH u Zagrebu.

FEHRL (Forum of European National Highway Research Laboratories) je međunarodna organizacija sa  40 članica koje se bave istraživanjem te pružanjem  pomoći u istraživanju na području cestogradnje, kao i davanjem stručnih informacija i savjeta vezanih uz tehnologije i načina rada u cestogradnji.
 
Ciljevi FEHRL- a, čiji je najveći član hrvatski  Institut IGH, su  prikupljanje znanstvenih podataka  za europske i nacionalne vlade koje će one koristiti u svojim programima cestogradnje i cestovnog prometa, održavanje cestovne mreže Europe učinkovitom i sigurnom, jačanje inovativnosti u europskoj cestogradnji i srodnim djelatnostima,  poboljšanje energetske učinkovitosti u projektiranju cesta te  zaštita okoliša i poboljšanje kvalitete života.
 
FEHRL-ovci su se u Zagrebu okupili u organizaciji Instituta IGH koji je predstavio direktor Jure Radić.
 
Prethodni susret održan je prošle godine u listopada u Budimpešti, a na zagrebačkom dvodnevnom druženju glavna tema skupa bila je strategija cestogradnje u budućnosti.

 

 

 

 

IGH domaćin susreta 30 direktora europskih instituta članica FEHRL
Foto galerija
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.