Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

 ZAGREB, 9.veljače 2010. Hrvatski građevinski konzorcij koji čine voditelj konzorcija KONSTRUKTOR-INŽENJERING d.d.,  te članovi INSTITUT IGH, d.d. i TEHNIKA d.d.  dostavio je u utorak Vladi Republike Crne Gore financijsku dokumentaciju  za projekt autoputa Bar-Boljare. Zoran Radonjić, predsjednik Komisije za provođenje natječajnog postupka i pregovaranja pri Ministarstvu prometa, pomorstva i telekomunikacija Republike Crne Gore izjavio je da dostavljena financijska dokumentacija  zadovoljava uvjete natječaja  i omogućuje sklapanje financijskih ugovora.

Radonjić je također potvrdio da će financijsku dokumentaciju koju je dostavio hrvatski Konzorcij resorno ministarstvo crnogorske vrednovati do  kraja veljače 2010. godine. ( članak  iz  lista „Dan“).
 
Direktor IGH Jure Radić potvrdio je da se sastao s premijerkom Jadrankom Kosor koja je crnogorskom premijeru  Milu Đukanoviću poslala službeno pismo podrške u kojem je, među ostalim, istaknula kako je taj posao od iznimne važnosti za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.
 
Konzorcij je posao izgradnje autoceste u Crnoj Gori dobio na međunarodnom natječaju u konkurenciji s još pet građevinskih konzorcija iz Austrije, Grčke, Izraela i Francuske.
 
Ugovor o koncesiji za izgradnju autoceste  koja  će povezivati krajnji sjever s krajnjim jugom Crne Gore potpisan je s crnogorskom Vladom u lipnju prošle godine.
 
Autocesta  duljine 170 kilometara će se graditi po modelu javno-privatnog partnerstva, a dovršetak se očekuje do 2016. godine.
 
Prema projektu, hrvatski bi graditelji na toj zahtjevnoj dionici trebali probiti 48 tunela i izgraditi 107 mostova i vijadukata, a najdulji most, oko pet  kilometara, gradit će se na Skadarskom jezeru.
 
Posao stoljeća, kako su ga kolokvijalno prozvali mediji,  vrijedan je gotovo 3 milijarde eura.
 
Na vijesti iz Crne Gore burno je reagirala i Zagrebačka burza rastom vrijednosti  dionica IGH i Tehnike.  
 
  
Mediji o IGH:
 

 

 

 

 

 

 
Hrvatski konzorcij ostaje u „poslu stoljeća“ u Crnoj Gori
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.