Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

 

IGH-ov projekt će financirati Donjecka oblast i veliki investitori čelične industrije iz toga područja.
 
Aerodrom će nositi ime slavnog skladatelja Sergeja Prokofjeva, rođenoga Ukrajinca, a gradit će se po projektu poznatih hrvatskih arhitekata, akademika Branka Kincla i Velimira Neidhardta te direktora IGH prof.dr. Jure Radića.
Ovaj veliki posao IGH je dobio zahvaljujući projektu zagrebačkog aerodroma koji se Ukrajncima toliko svidio da su ga htjeli čak i otkupiti. No, kako je projekt zagrebačkog aerodroma rađen prema uvjetima koji su specifični za naš glavni grad, u kojem će se izgraditi kada se stvore uvjeti za to, direktor tvrtke Jure Radić ukrajinskim je partnerima ponudio izradu novog projekta.
 
Kada bude dovršen, donjecki aerodrom, čiji će ukupni prostor biti 341.260 kubičnih metara, moći će godišnje primiti oko šest milijuna putnika ( oko tri tisuće putnika u jednom satu). Ukrajinci su bili oduševljeni činjenicom da im je IGH u vrlo kratkom roku ponudio ozbiljne varijante projekta novog aerodroma kao i jamstvom da može ispoštivati kratke rokove izgradnje. Upravo ugovoreni projekt aerodroma u Donjecku potvrđuje da je zagrebački aerodrom, koji je izuzetno cijenjen u arhitektonskim krugovima, postao hrvatski izvozni proizvod i referenca koja otvara vrata novim poslovima u inozemstvu. Donjeck je najveći grad u istočnoj Ukrajini i administrativno je središte Donjecke oblasti, a smatra se i neslužbenim glavnim gradom ekonomske i kulturne regije Donjeckog bazena (Donbaška regija).
IGH će projektirat zračnu luku u Donjecku
Foto galerija
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.