Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je u petak Institut IGH povodom 60-te obljetnice postojanja i otvorila središnji laboratorij Instituta u koji je uloženo više od 106 milijuna kuna.

Čestitajući zaposlenicima obljetnicu tvrtke, predsjednica Vlade ih je pozvala da svojim savjetima i prijedlozima temeljenim na znanju koje su prikupili u tvrtki pomognu Vladi u svemu što će ubuduće činiti.
Pritom je podsjetila da se do kraja ovog mjeseca očekuje novi rebalans proračuna za 2009. godinu, koji je potreban, kako je rekla, da bismo mogli napraviti realan i stabilan proračun za 2010. godinu.
„Svi vaši prijedlozi, kao i svih drugih gospodarstvenika u Republici Hrvatskoj u svakom smislu su nam dobrodošli", poručila je Kosor mnoštvu okupljenih djelatnika  IGH.  
Predsjednica Vlade također je rekla  kako i njena odluka da za svoj prvi službeni posjet nekom poslovnom subjektu u mandatu ove vlade odabere tvrtku iz sektora graditeljstva govori da će i u temelju svega što će Vlada raditi biti građenje, od međuljudskih odnosa do gospodarskih projekata.
Dodala je i da će u svemu što će se raditi vlada kojoj je na čelu na središnjem mjestu biti  jačanje gospodarstva.
Predsjednik Uprave Instituta IGH Jure Radić je pak istaknuo da je naša tvrtka osnovana prije 60 godina kao mali građevinski laboratorij, s ciljem da bude putokaz i korektiv razvoja hrvatskog graditeljstva.
„Danas je IGH izrastao u jedan od pet najvećih europskih građevinskih instituta s referencama koje su započele u laboratorijskom radu, a razvile se kroz velike projektantske domete, od projektiranja cesta, mostova, tunela, hidrocentrala, željezničkih pruga i dr. Reference IGH danas su toliko velike da je Institut prerastao hrvatske granice i mora raditi diljem Europe, ali i u daljim zemljama, poput Rusije i Kazahstana ili zemalja Bliskog istoka i u tim će područjima raditi još i više“, istaknuo je Radić.
Najavio je i da će poslovni rezultate IGH za prvih šest mjeseci ove godine biti izvrsni iako je kriza. "Borimo se s krizom tako da imamo posla i da radimo, a naša najveća vrijednost su ljudi, oko 1.260 zaposlenih. Unatoč krizi samo u ovoj godini smo zaposlili 40 novih mladih inženjera", naglasio je Radić.
U laboratorijima IGH je trenutno zaposleno više od 200 djelatnika, većinom visokoobrazovanih stručnjaka od kojih je 25 magistara i doktora znanosti, kako građevinske struke tako i fizičara, kemičara, strojara i rudara.
Kosor otvorila središnji laboratorij Instituta IGH
Foto galerija
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.