Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 

 

Projekt autoceste koja povezuje sjever i jug Crne Gore, vrijedan gotovo 3 milijarde eura, dobio je Konzorcij hrvatskih tvrtki u kojemu su Konstruktor inženjering, IGH i Tehnika.
»Radi se o hrvatskim tvrtkama koje imaju bogato i veliko iskustvo, znanje i ogroman potencijal. Sigurna sam da će i ovaj posao obaviti u roku i na zadovoljstvo građana Crne Gore, turista i građana Srbije, te da ćemo na temelju ovog posla jačati našu gospodarsku suradnju u budućnosti«, izjavila je premijerka Kosor u prigodi otvorenja radova.
Prva i najteža dionica autoceste, od Podgorice do Mateševa, duga 40 kilometara, sa 28 mostova i 19 tunela, trebala bi biti dovršena za tri godine.
Autocesta Bar- Boljare gradi se po modelu javno-privatnog partnerstva, biti će dugačka 170 kilometara, a o zahtjevnosti izgradnje dovoljno govori činjenica da će na njoj biti izgrađeno 48 tunela i 107 mostova i vijadukata. Dovšetak izgradnje očekuje se do 2016. godine.

Projekt će, uz crnogorsku Vladu, financirati hrvatski konzorcij Konstruktor koji zauzvrat dobiva tridesetogodišnju koncesiju nad crnogorskom autocestom.

Službeni početak gradnje crnogorske autoceste Bar-Boljare
Foto galerija
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.