Logo
ENGLISH PYCCKИЙ LinkedIn

 
Aktualnosti
Otvorenje Mosta Čiovo
Institut IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Pelješkog mosta
Vodotoranj - Vukovar
„Institut IGH d.d. predstavljen je u stručnoj reviji za turizam „UT - Ugostiteljstvo i turizam“
Institut IGH d.d. na Danima slovenskog turizma
Arhiva aktualnosti
 
„Godina na izmaku bila je krizna za građevinarstvo, ali i vrlo uspješna za Institut IGH. Iako je to bila  godina zastoja u razvoju, mi ćemo imati vrlo pozitivan rezultat“, zaključio je direktor Instituta IGH Jure Radić na tradicionalnom božićnom susretu s poslovnim  partnerima i novinarima.
 
Javna poduzeća pozvao je da plate dugove građevinarima. „Platite nam što smo odradili i pustite nas da radimo“, poručio je pred mnoštvom okupljenih uzvanika, među kojima su bili i direktori javnih poduzeća.
Osvrnuo se i na protivljenja gradnji autoceste do Dubrovnika nudeći onima koji to smatraju financijski neizvedivim u ovim vremenima koncesijski model kao rješenje.
 
„Još 1998. godine osporavali su potrebu gradnje autoceste Zagreb-Split, govorili su da nije isplativa. Danas osporavaju gradnju autoceste do Dubrovnika. Ako nitko nema snage da ju izgradi, pustite nas. Ako možemo graditi autocestu u Crnoj Gori, možemo i do Dubrovnika. Ako nema novca, dajmo ju u koncesiju“, smatra Radić. 
 
U duhu novih investicija najavio je osnivanje IGH Energije, novog odjela unutar tvrtke. Ističući kako Hrvatska mora razvijati industrijski sektor, napomenuo je da IGH kreće u osvajanja energetskog tržišta. „Infrastrukturni projekti su iscrpljeni, a budućnost je gradnja hidroelektrana, plinskih elektrana. Hrvatska ne smije postati veliki dućan već se treba okrenuti industrijskoj proizvodnji“, rekao je Radić.
 
Najznačajnijim ciljem u sljedećoj godini istaknuo je očuvanje zaposlenosti za svih 1300 zaposlenih u tvrtki kojoj je na čelu. Neće biti otpuštanja radnika, obećao je direktor Jure Radić poručivši: „Tražit ćemo poslove i vani ako ih neće biti kod kuće“.
 
Uvjeren je da i unatoč teškoj godini IGH neće imati loše rezultate.
Tradicionalno božićno druženje u IGH-u
Foto galerija
 
           

 
       
Mail Intranet Mapa stranice
copyright (c) 2009. Institut IGH d.d. Sva prava pridrĹľana.